Sastojci:
– 1 kg krumpira
– 10-15 dag šunke
– 2-3 velike žlice Gussnela (gustina)
– 3 žutanjka
– sol
– papar
– muškatni oraščić
– ulje za prženje
– sjeckani peršin ili vlasac
Priprema:
Krumpir skuhajte i pretvorite u pire.
Šunku narežite na kockice, pa je popržite u tavi bez masnoće.
Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji, te dodajte škrobno brašno da povežete u glatku, mekanu smjesu.
Tijesto od krumpira i šunke oblikujte u valjak koji zatim uvaljajte u gustin.
Oštrim nožem narežite na šnite debele oko 1-1,5 cm.
U dobro zagrijanom ulju pržite popečke na srednjoj temperaturi pazeći da ne izgore. Pržite po 3-4 minute sa svake strane. Izvadite na kuhinjski papir da se upije suvišna masnoća.