Sastojci:
1 kg krumpira
10-15 dag šunke
2-3 velike žlice Gussnela (gustina)
3 žutanjka
sol
papar
muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac

Priprema:

Krumpir skuhajte i pretvorite u pire.

Šunku narežite na kockice, pa je popržite u tavi bez masnoće.

Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji, te dodajte škrobno brašno da povežete u glatku, mekanu smjesu.

Tijesto od krumpira i šunke oblikujte u valjak koji zatim uvaljajte u gustin.

Oštrim nožem narežite na šnite debele oko 1-1,5 cm.

U dobro zagrijanom ulju pržite popečke na srednjoj temperaturi pazeći da ne izgore. Pržite po 3-4 minute sa svake strane. Izvadite na kuhinjski papir da se upije suvišna masnoća.

Prethodni članakKojim sredstvima se mogu zaštititi voćke zimi od divljači?
Sljedeći članakBravetina s raštikom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.