PRIPREMITE:
8 junećih odrezaka
8 kriški slanine
20 dag cvjetače
3 mrkve
1/2 male glave kupusa
20 dag šampinjona
2 žlice senfa
2 dl vrhnja
8 dl mesnog temeljca
0,5 dl ulja
10 dag brašna
mješavinu začina
sol
papar

Odreske malo potucite i začinite. Premažite ih senfom, pa na senf poslažite kriške slanine, preklopite ih i učvrstite čačkalicama. Punjene odreske uvaljajte u brašno i pržite u vrelom ulju dok ne porumene. Odreske ostavite na toplom. Cvjetaču očistite na cvjetice, mrkvu narežite na kolutove, gljive na listiće, a kupus na trake.

Mješavinom povrća prekrijte odreske, ulijte temeljac i sve poklopite folijom. Stavite u toplu pećnicu na 250 °C. Kada povrće omekani, maknite foliju i pecite dok ne ispari višak tekućine. Na kraju izmiješajte vrhnje, 1 dl juhe i žlicu brašna te time prelijte meso i povrće i vratite u pećnicu da se zapeče.

Prethodni članakNadjevena gnijezda
Sljedeći članakRajčica punjena sirom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.