PRIPREMITE:
8 junećih odrezaka
8 kriški slanine
20 dag cvjetače
3 mrkve
1/2 male glave kupusa
20 dag šampinjona
2 žlice senfa
2 dl vrhnja
8 dl mesnog temeljca
0,5 dl ulja
10 dag brašna
mješavinu začina
sol
papar
Odreske malo potucite i začinite. Premažite ih senfom, pa na senf poslažite kriške slanine, preklopite ih i učvrstite čačkalicama. Punjene odreske uvaljajte u brašno i pržite u vrelom ulju dok ne porumene. Odreske ostavite na toplom. Cvjetaču očistite na cvjetice, mrkvu narežite na kolutove, gljive na listiće, a kupus na trake.
Mješavinom povrća prekrijte odreske, ulijte temeljac i sve poklopite folijom. Stavite u toplu pećnicu na 250 °C. Kada povrće omekani, maknite foliju i pecite dok ne ispari višak tekućine. Na kraju izmiješajte vrhnje, 1 dl juhe i žlicu brašna te time prelijte meso i povrće i vratite u pećnicu da se zapeče.