PRIPREMITE:

700 g purećih bataka bez kostiju
2 žute paprike
2 crvene paprike
4 zrele rajčice
malo ružmarina
2 češnja češnjaka
4 kuhana krumpira
žlicu konjaka
4 žlice maslinovog ulja
bosiljak
sol
papar

Očistite paprike, operite ih i izrežite na listiće. Operite rajčice i  isjeckajte ih. Izrežite pureće batke na male komade i stavite ih u lonac s  uljem, ružmarinom i češnjakom. Posolite, popaprite te ravnomjerno pržite meso 15 minuta i potom ga prelijte konjakom. Dodajte paprike i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri u otkrivenoj posudi sve dok paprike ne omekšaju. Povremeno polijevajte mlakom vodom.
Oguljene i kuhane krumpire izrežite na debele kriške i zajedno s rajčicama te opranim i osušenim bosiljkom dodajte mesu. Kuhajte još 15 minuta uz povremeno miješanje.

Prethodni članakKelj na lovački
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.