PRIPREMITE:

700 g purećih bataka bez kostiju
2 žute paprike
2 crvene paprike
4 zrele rajčice
malo ružmarina
2 češnja češnjaka
4 kuhana krumpira
žlicu konjaka
4 žlice maslinovog ulja
bosiljak
sol
papar

Očistite paprike, operite ih i izrežite na listiće. Operite rajčice i  isjeckajte ih. Izrežite pureće batke na male komade i stavite ih u lonac s  uljem, ružmarinom i češnjakom. Posolite, popaprite te ravnomjerno pržite meso 15 minuta i potom ga prelijte konjakom. Dodajte paprike i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri u otkrivenoj posudi sve dok paprike ne omekšaju. Povremeno polijevajte mlakom vodom.
Oguljene i kuhane krumpire izrežite na debele kriške i zajedno s rajčicama te opranim i osušenim bosiljkom dodajte mesu. Kuhajte još 15 minuta uz povremeno miješanje.

Prethodni članakKelj na lovački
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.