Savijača sa slaninom

Sastojci:
vučeno tijesto za savijaču
40 dag dimljene slanine (može onu sa šunke)
2 glavice luka
1 kg brašnastih krumpira
sol
papar
svežnjić peršinova lišća
2 režnja češnjak
masnoću za lim

Priprema:
Slaninu nasjeckajte na kockice i pržite. Ocijedite. Krumpir operite, skuhajte, ogulite i narežite na što tanje ploškice. Luk oljuštite, nasjeckajte i pržite na masnoći od slanine. Češnjak oljuštite i nasjeckajte s peršinom. Razvucite tijesto, pa posipajte lukom, smjesom češnjaka i peršina i polovicom čvaraka. Rasporedite krumpir, posolite i popaprite, pa po vrhu rasporedite preostale sastojke. Zavijte. Namastite lim, stavite savijaču, premažite masnoćom i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 210 °C.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.