Sastojci:
vučeno tijesto za savijaču
40 dag dimljene slanine (može onu sa šunke)
2 glavice luka
1 kg brašnastih krumpira
sol
papar
svežnjić peršinova lišća
2 režnja češnjak
masnoću za lim
Priprema:
Slaninu nasjeckajte na kockice i pržite. Ocijedite. Krumpir operite, skuhajte, ogulite i narežite na što tanje ploškice. Luk oljuštite, nasjeckajte i pržite na masnoći od slanine. Češnjak oljuštite i nasjeckajte s peršinom. Razvucite tijesto, pa posipajte lukom, smjesom češnjaka i peršina i polovicom čvaraka. Rasporedite krumpir, posolite i popaprite, pa po vrhu rasporedite preostale sastojke. Zavijte. Namastite lim, stavite savijaču, premažite masnoćom i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 210 °C.