Pripremite:

– 6 jaja
– 1 mladi luk
– 2-3 šnite slanine, špeka ili šunke
– 1 tikvica narezana na trakice
– 3 žlice brašna
– 2 žlice mlijeka
– soli i papar
– ribani sir
– 8 malih rajčica
– svježi nasjeckani peršin

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 175 ºC. Protvanj obložite papirom za pečenje.

U zdjeli izmutite jaja, dodajte brašno i lagano izmiješajte. Zatim dodajte nasjeckani mladi luk, slaninu, špek ili šunku narezanu na tanke trakice, narezanu tikvicu i mlijeko. Posolite, popaprite i dodajte pola količine ribanog sira, te sve zajedno izmiješajte.

Smjesu prelijte u obložen protvanj, po vrhu posložite narezane polovice rajčice i lagano potisnite u smjesu, te pospite ostatkom ribanog sira.

Stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta. Kad je pečeno pospite nasjeckanim peršinom i servirajte toplo ili hladno.

Prethodni članakPripravljanje domaće zimnice
Sljedeći članakKrem juha od rajčice i kukuruza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.