Sočne pileće lazanje

Sastojci:
1 luk,
1 mrkva,
100 g celera,
500 g fileta pilećih prsa,
80 g slanine,
2 žlice maslinova ulja,
30 g brašna,
2 žlice sherryja,
375 ml pilećeg temeljca,
sol,
papar,
mljevena paprika,
20 g maslaca,
250 ml mlijeka,
250 ml vrhnja,
18 listova tijesta za lazanje,
100 g naribanog ementalera
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 175 °C. Luk oljuštite i narežite na kockice. Mrkvu operite, ogulite i narežite na ploške. Celer očistite, operite i narežite na komade. Pileći filet operite, posušite i narežite na rezance. Slaninu također narežite na tanke rezance. Ulje ugrijte u tavi i na njemu popržite meso s povrćem. Zatim dodajte slaninu. Pospite s 10 g brašna i ugrijte. Potom ulijte pileći temeljac i sherry i sve zakuhajte. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Maslac ugrijte u loncu i uspite preostalo brašno. Zatim ulijte mlijeko i vrhnje, zakuhajte i ostavite 2 minute na srednjoj vatri. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Kalup za lazanje premažite maslacem. Naizmjence slažite umak, ragu i listove tijesta za lazanje. Na kraju po svemu prelijte preostali umak. Pospite sirom i pecite u pečnici 30-ak minuta. Kad su pečene, lazanje izvadite iz pečnice te ukrasite celerom i poslužite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.