Tijesto:
7 listova listova za pite i savijače
50 ml maslinovog ulja
Nadjev:
250 g mljevene junetine
200 g ribanog kupusa
1 veća mrkva
2 luka
2 žlice nasjeckanog peršina
1žličica soli
1žličica papra
1žličica mljevene paprike
1 žličica kumina
Preljev:
2 jaja
300 ml mlijeka
50 ml ulja
100 g ribanog sira
1 prašak za pecivo
malo soli

Priprema:

Nasjeckajte luk, naribajte mrkvu i kupus. U tavu stavite maslinovo ulje, pa na njemu prodinstajte luk do zlatnožute boje. Dodajte mljeveno meso i nastavite dinstati dok meso ne promijeni boju, a zatim dodajte kupus i mrkvu. Poslije nekoliko minuta posolite, popaprite, dodajte kumin, mljevenu papriku i sitno nasjeckani peršin. Sve dobro promiješajte, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Posudu za pečenje bureka malo premažite uljem. Dva lista tijesta premažite uljem i stavite na dno posude. Zatim uzmite slijedeći list tijesta, raširite, premažite ga uljem i stavite malo nadjeva (oko 3 žlice). Postupak ponavljajte dok ne potrošite nadjev.

U posudu stavite jaja, mlijeko, ulje, sol, naribani sir i prašak za pecivo pa promiješajte i zatim prelijte po tijestu. Tako pripremljeni burek pecite na 180ºC 20-tak minuta dok ne dobije lijepu boju.

Prethodni članakMusaka od fileka
Sljedeći članakKatine kocke s jabukama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.