35 dag kukuruznog brašna
12 tankih ploški svinjskog pečenja
10 dag pršuta narezanog na ploške
2 grančice kadulje
1,5 dl bijelog vina
4 žlice maslinova ulja
10 dag slanine narezane na ploške
sol
papar

Pripremite palentu od kukuruznog brašna, 1,25 l vode i soli. Na svaku krišku svinjskog pečenja stavite 1 list kadulje te smotajte meso tako da dobijete smotuljke. Pripremite ražnjiće tako da na svaki štapić nataknete naizmjence 3 smotuljka, komadiće slanine i listove kadulje. Popržite ražnjiće u tavi na ulju, posolite ih i popaprite. Ulijte vino, neka ishlapi, i nastavite kuhati još 10 minuta. Na kraju ocijedite ražnjiće i držite ih na toplom. Odstranite ulje iz tave, ulijte nekoliko žlica vode i ostavite je da ključa nekoliko minuta. Poslužite palentu s ražnjicima prelivenu tekućinom iz tave.

Prethodni članakPrhke kiflice s medom
Sljedeći članakZapečeni karfiol u bešamel umaku
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.