width= 2 kg teletine
1 kg luka
100 g dimljene šunke
100 g špeka ili pancete
sol, papar, vegeta, senf

Ako se koriste teleća prsa, najprije odstranite rebra i hrskavicu, zatim komad mesa dobro nasolite, popaprite i premažite uljem i senfom i pustite da malo odstoji. Za to vrijeme luk narežite na deblje trakice, dimljeno meso i špek na kockice. Na masnoći propržite špek i šunku, dodajte luk, začinite solju i mješavinom začina po ukusu i pustite da se malo dinsta. Ispod mesa postavite dvije kuhinjske špage u križ, a na meso posložite luk u sloju debelom oko 1,5 cm, te polako podignite rubove mesa i preklopite ih. špagom povežite i kopčicama pričvrstite rubove na krakovima da ne izlazi nadjev. Tako napravljeni zamotuljak stavite peči u keramičku ili neku drugu posudu s poklopcem oko 2 sata na 220 ºC. Kad se malo ohladi, izrežite komade mesa i poslužite uz neki prilog.

Prethodni članakDomaći slanci
Sljedeći članakPita s pekan orasima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.