width=Za tijesto:
– 40 dag glatkog brašna
– 1 vrečica praška za pecivo
-7 dag maslaca
-240 ml tople vode
-1 žličica soli

Punjenje:
– 15 dag sirnog namaza
– hrena
– zelena salata
– 20 dag šunke (narezane)

Za tijesto zamijesite sve sastojke i dobiveno tijesto ostavite da stoji oko 20 minuta. Zatim otrgnete komad tijesta i na brašnu ga tanko razvaljajte. I to ponovite sve dok ne potrošite sve tijesto. Zatim na vrućoj te flonskoj tavi pecite tortilje na srednje jakoj vatri i bez ulja oko minutu s jedne i druge strane. Ostavite ih da se malo ohlade. Pomiješajte hren i sirni namaz i time namažite tortilje. Zarolajte ih i narežite na komadiće. Poslužite ih uz zelenu salatu.

Prethodni članakPikantni bakalar
Sljedeći članakWellingtonski biftek
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.