– 1 kg svježe svinjske koljenice
– 5 dag sušene slanine
– 2 glavice luka
– 2-3 mrkve
– 1 crvena paprika
– 1 l mlijeka
– 0,5 l vode
– 4-5 žlica ulja za prženje
– 1 dl suhog bijelog vina
– 1 žličica bosiljka
– 1 žličica kurkume
– 1 žlica vegete
– sol
Svježu svinjsku koljenicu dobro operite i osušite, pa stavite kuhati u mlijeko. Tijekom kuhanja koljenicu povremeno okrenite i po potrebi dodajte vodu. Na ulju propržite sitno narezanu slaninu, te kada postane hrskava dodajte sitno narezani luk. Kada luk omekša, dodajte naribanu mrkvu, a nakon nekoliko minuta i crvenu papriku narezanu na manje trake, promiješajte i pirjajte 10 – 15 minuta. Skuhanu koljenicu izvadite iz mlijeka, odvojite meso od kosti i narežite ga na manje kocke. Narezano meso dodajte pirjanom povrću, zatim dodajte vino i zalijte mlijekom u kojem se kuhala koljenica. Dodajte vegetu, kurkumu i bosiljak, po potrebi posolite i prokuhajte sve zajedno desetak minuta. Poslužite sa širokim zelenim rezancima.