– 10 paprika
– 1 kg mljevenog mesa
– 8 dag ulja peršin
– 1/2 glavice luka
– 2 češnja češnjaka
– papar
– sol
– 1 jaje
– 10 dag riže
– 1/4 kg rajčice
– brašno
– 10 dag naribanog sira
Paprike operite i prepolovite, te izvadite sjemenke i unutarnje žile. Mesu dodajte nasjeckani peršin, na ulju poprženi i nasjeckani luk i češnjak, sol, papar, jaje i opranu rižu. Dobro izmijesite rukama i pri tome dodajte malo vode. Nadjev mora biti sočan, da bi riža kasnije imala dovoljno tekućine. Pripremljenim nadjevom napunite paprike. Nadjevene paprike stavite u staklenu, vatrostalnu posudu, dolijte 1/2 l vode i pecite u pećnici 30 min na 180 ºC. Na ulju popržite brašno, zalijte propirjanim i protisnutim rajčicama i prokuhajte u glatki umak. Dodajte nadjevenim paprikama zajedno s naribanim sirom. Pecite još 15 minuta i poslužite.