250 g krumpira

80 g maslaca

6 jaja

250 g šunke

100 g parmezana

50 g maslaca

Operite krumpire i kuhajte ih oko 25 minuta da omekšaju. Potom ih ogulite, ostavite da se ohlade i naribajte. Pjenasto izmiješajte 50 g maslaca. Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Narežite šunku na sitne kockice. Pjenasti maslac izmiješajte sa žumanjcima, naribanim krumpirom i šunkom. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg pa ga umiješajte u masu od krumpira, šunke i žumanjaka. Namastite oblik za nabujak. Stavite u njega masu te pospite parmezanom. Narežite na komadiće preostali maslac i stavite na masu. Pecite u pećnici oko 45 minuta.

Prethodni članakŠparoge na lešo
Sljedeći članakKrem juha od tikvica i poriluka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.