Sastojci (za 8 osoba):
zeca teškog 3,5 kg, 3 ploške dimljene slanine,
10 dag masti, 50 dag luka, 20 dag češnjaka,
3 lovorova lista, svežnjić
peršinovog lišća, majčinu dušicu,
3 mrkve, 2 klinčića, 1 dl octa od
crnog vina, 2 l crnog vina, sol, papar
Priprema:
Očistite zeca, a po mogućnosti sačuvajte krv, pluća, jetra i srce. Obložite zeca slaninom i omotajte uzicom. Stavite u posudu s poklopcem koji dobro brtvi. Prelijte zeca otopljenom mašću, dodajte oljušteni nasjeckani češnjak i luk, oguljene mrkve, sve začine i začinsko bilje. Dolijte vinski ocat i 1,5 l vina. Kad provri, poklopite i kuhajte 3 sata na niskoj temperaturi. Izvadite zeca. U sok dodajte mljevene iznutrice. Prokuhajte, pa sve protisnite ili smrvite mikserom. Dolijte preostalo vino, prokuhajte i stavite zeca da u umaku kuha još 2,5 sata. Zatim umiješajte zečju krv otopljenu u žlici umaka. Nemate li krvi, umak možete potamniti s malo kakaa (čistog, nezaslađenog). Zečevinu poslužite narezanu i prelivenu umakom.