– 50 dag mješavine suhih mahunarki
– 20 dag suhe slanine
– 1 glavica crvenog luka
– 10 dag mrkve
– 5 dag korijen celera
– 15 dag krumpira
– 3 češnja češnjaka
– jedna čajna žlica ljute mljevene crvene paprike
– jedna jušna žlica crvene slatke paprike
– 2 litre temeljca od kosti
– sol
– papar
– list peršina sitno nasjeckan
Mješavinu suhih mahunarki operite i ostavite 2-3 sata da omekša. Na ulju popržite ljutu i slatku crvenu papriku, dodajte slaninu narezanu na šnitice. Kada slanina poprimi staklastu boju, dodajte sitno isjeckani luk i pirjajte zajedno dok luk ne omekša. Mješavinu mahunarki ocijedite i dodajte na luk i slaninu. Uz miješanje i dodavanje temeljca lagano kuhajte 20 minuta. Pustite da mahunarke upiju temeljac. Nakon 20 minuta pirjanja dodajte mrkvu i celer, narezan na kockice, te nastavite s pirjanjem uz zalijevanje s temeljcem. Kada mahunarke nabubre dodajte preostali temeljac. Čekajte da namirnice proključaju, te dodajte krumpir, izrezan na kockice. Začinite prema ukusu i na laganoj temperaturi kuhajte, dok sve namirnice ne omekšaju. Tijekom kuhanja povremeno promiješajte. Prije serviranja juhu začinite, te ukrasite sitno nasjeckanim listom peršina.