Pripremite:
– 50 dag kelja pupčara
– 40 g maslaca
– 10 dag luka
– 8 dag poriluka
– 20 dag krumpira
– 900 ml vode
– 2 goveđe kocke
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– prepržena slanina
– preprženi komadići kruha
Priprema:
Kelj očistite, kratko prokuhajte u blago posoljenoj vodi i ocijedite. Na maslacu kratko popecite luk i poriluk narezane na kolutiće. Dodajte prokulice, oguljeni krumpir narezan na kockice i vodu. Zakipite, umiješajte goveđe kocke i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje.
Omekšalo povrće zajedno s juhom usitnite u električnoj sjeckalici, a zatim vratite u lonac. Po potrebi dolijte još malo vode, te kratko prokuhajte. Juhu ukrasite preprženom slaninom i preprženim komadićima kruha.