width=– 6 šnita slanine
– 1 glavica luka
– malo maslinovog ulja
– 1 kg krumpira narezan na kockice
– 1 poriluk
– 2-3 mrkve
– 1 celer
– 1,5 l jušnog temeljca
– sol
– papar
– 1/2 žličice ljute mljevene paprike
– 100 g naribanog sira (gauda, trapist)

U tavi prepecite slaninu, te osušite na kuhinjskom papiru. U istu tavu dodajte maslinovo ulje, narezani luk, mrkvu, celer i poriluk, te dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte jušni temeljac i krumpir, te začinite mljevenom paprikom i paprom. Kuhajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju. Dodajte naribani sir i miješajte dok se sir ne rastopi. Slaninu narežite na kockice i dodajte u juhu. Promiješajte i posolite po ukusu. Ukrasite nasjeckanim peršinom.

Prethodni članakMasline i agrumi u istom vrtu
Sljedeći članakLoptice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.