7 day´s. Tražite nešto jednostavno, brzo, lagano i kremasto? Vašem traženju je kraj! Pred vama je izvrstan kremasti kolač s kroasanima i dvobojnom kremom.

Podloga:

✦ petit keksi

Priprema: Kekse močiti u mlijeku i slagati.

Krema:

✦ 3 pudinga od vanilije

✦ 1 l mlijeka

✦ 6 žlica šećera

✦ 1 margarin

✦ 10 dag čokolade za kuhanje

✦ 2 paketa 7 Day´s mini croissanta

Priprema: Puding i šećer skuhati na mlije­ku i u ohlađeno dodati izrađeni margarin. Kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio staviti čokoladu otopljenu na pari. Bijelu polovicu kreme mazati na petit kekse, na kremu složiti 7 Day´s mini croissante, a na croissante staviti drugu polovicu čokolad­ne kreme.

Za ukras:

✦ 4 dcl vrhnja za šlag

✦ ribana čokolada

Priprema: Kolač premazati čvrsto tučenim šlagom i posuti ribanom čokoladom.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakPrva ljubav
Sljedeći članakVrt kao terapija
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.