Za orahovo tijesto:
– 6 žumanjaka
– 7 žlica šećera
– 10 dag oraha
– 3 dag kokosa
– 4 dag brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 6 bjelanjaka
Za ružičasto tijesto:
– 4 žumanjka
– 3 žlice šećera
– 2 pudinga od jagode
– 1/2 praška za pecivo
– 3 bjelanjka
Za kremu:
– 5 dl mlijeka
– 20 dag šećera
– 5 žlica oštrog brašna
– 25 dag margarina
Za glazuru:
– 8 dag čokolade
– 3 žlice mlijeka
– 3 žlice šećera u prahu
– 7 dag margarina
Priprema orahovog tijesta:
Žumanjke pjenasto miješate sa šećerom i postupno dodavate orahe, kokos, brašno pomiješano s praškom za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispecite biskvit u većem plitkom limu na namaštenom papiru, tako da bude tanak.
Priprema ružičastog tijesta:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, dodate žumanjke, šećer i puding u prahu pomiješan s praškom za pecivo. Ispecite biskvit na isti način kao i prethodni.
Priprema kreme:
šećer i brašno promiješate s 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko stavite da zakuha i ulite u pripremljenu smjesu. U ohlađenu kremu dodate margarin i dobro izradite.
Priprema glazure:
Rastopite čokoladu s mlijekom i šećerom na niskoj temperaturi i umiješate margarin da se rastopi.
POSTUPAK:
Orahovo tijesto premažite polovicom pripremljene kreme, zatim položite ružičasto tijesto i na njega ostatak kreme. Prelijte čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači