Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
25 dag brašna
3 dag kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1-2 žlice ruma
Krema:
4 veće jabuke
15 dag šećera
1 dcl vode
3 žlice ruma
20 dag margarina
10 dag čokolade
Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
3 žlice ulja
1 žlica vode
Priprema tijesta: Cijela jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno izmješano sa praškom za pecivo. Peći na 180 °C oko pola sata. Ohlađeni biskvit prerezati na pola i jednu polovicu izmrviti.
Priprema kreme: Jabuke kuhati u vodi, rumu i šećeru. Izmiksati u kašu štapnim mikserom. U smjesu dodati otopljenu čokoladu, margarin i jednu polovicu izmrvljenog tijesta. Gotovu kremu staviti na drugu polovicu biskvita
Priprema glazure: Otopiti na laganoj vatri i preliti preko kolača.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2