Brza bakina oblatna. Oblatne sa keksom, čokoladom i orasima dekorativnog su izgleda i predstavljaju savršen odabir za svaku prigodu koje će svi obožavati.
Sastojci:
✦3 kore oblatne
✦200 ml vode
✦250 g šećera
✦250 g margarina
✦400 g mljev. petit keksa
✦250 g mljevenih oraha
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vodu i šećer staviti kuhati. Kad zakuha, smanjiti vatru i kuhati 3 – 4 minute pa dodati margarin. Kad se margarin otopi, maknuti s vatre pa dodati kekse i mljevene orahe. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan dok je toplo dodati čokoladu izlomljenu na kocke pa miješati dok se čokolada ne otopi. Obje smjese kratko ohladiti. Prvu oblatnu mazati tamnom smjesom, staviti drugu oblatnu, na nju svijetlu smjesu, te poklopiti trećom oblatnom. Pokriti kuhinjskom krpom i na nju staviti dasku za rezanje da se stisne pa staviti u hladnjak. Rezati drugi dan.
Recept iz knjige Moji brzi kolači