Biskvit:
✦40 g margarina
✦120 g šećera
✦75 ml ulja
✦50 ml mlijeka
✦3 jaja
✦150 g oštrog brašna
✦2 žlice kakaa
✦½ praška za pecivo
Priprema: Margarin izmiksati sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko. Dodati jedno po jedno jaje i lagano miksati. Na kraju dodati mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Uliti u kalup dimenzije 32 x 21 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit dovoljno pečen.
Krema:
✦1200 ml mlijeka
✦220 g šećera
✦2 žličice arome vanilije
✦160 g pšenične krupice (grisa)
✦200 g kokosovog brašna
✦200 g maslaca
Priprema: Kuhati mlijeko sa šećerom i aromom vanilije. Kad zavrije, smanjiti vatru i dodati pšeničnu krupicu postupno sipajući i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kuhati dok se ne zgusne i odmah dodati kokosovo brašno. Maknuti s vatre i umiješati margarin izrezan na komadiće. Toplom kremom premazati ohlađen biskvit.
Ganache:
✦200 g čokolade za kuhanje
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kremi.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači