Biskvit:
✦40 g margarina

✦120 g šećera

✦75 ml ulja

✦50 ml mlijeka

✦3 jaja

✦150 g oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦½ praška za pecivo

Priprema: Margarin izmiksati sa šećerom pa dodati ulje i mlijeko. Dodati jedno po jedno jaje i lagano miksati. Na kraju dodati mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Uliti u kalup dimenzije 32 x 21 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 minuta. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit dovolj­no pečen.

Krema:

✦1200 ml mlijeka

✦220 g šećera

✦2 žličice arome vanilije

✦160 g pšenične krupice (grisa)

✦200 g kokosovog brašna

✦200 g maslaca

Priprema: Kuhati mlijeko sa šećerom i aromom va­nilije. Kad zavrije, smanjiti vatru i dodati pšeničnu krupicu postupno sipajući i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kuhati dok se ne zgusne i odmah dodati kokosovo brašno. Maknuti s vatre i umiješati marga­rin izrezan na komadiće. Toplom kremom premazati ohlađen biskvit.

Ganache:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi, malo ohladiti i preliti po kremi.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakVažnost i uloga biljaka u očuvanju okoliša!
Sljedeći članakRadionica za potencijalne korisnike potpore malim poljoprivrednicima u Sinju
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.