– 1 l mlijeka
– 200 g mljevenog maka
– 200 g mljevenog rogača
– 300 g šećera
– 500 g sira
– 5 jaja
– kore za savijače ( 3 lista po štruci)
– 200 g grožđica
– ulje ili maslac
Zagrijte mlijeko do vrenja, pa pola litre ulijte u smjesu maka i 100 g šećera. Preostalu polovicu zalijte u smjesu rogača, grožđica i 100 g šećera. Dobro promiješajte i ostaviti kojih desetak minuta da rogač i mak nabubri. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte jedno jaje, te ako je smjesa pregusta, dodajte malo hladnog mlijeka. U sir dodajte 100 g šećera i 2 jaja. Zatim stavite prvu koru i na nju smjesu rogača, te na nju stavite drugu koru koju premažete smjesom od maka, i na nju stavite treću koru koju premažete sirom. U nauljenu, ili maslacem premazanu posudu za pečenje stavite štruce. Posložene štruce premažite smjesom jajeta, mlijeka i malo ulja. Pecite 40- tak min. na 180 C.