width= 1 l mlijeka
200 g mljevenog maka
200 g mljevenog rogača
300 g šećera
500 g sira
5 jaja
kore za savijače ( 3 lista po štruci)
200 g grožđica
ulje ili maslac

Zagrijte mlijeko do vrenja, pa pola litre ulijte u smjesu maka i 100 g šećera. Preostalu polovicu zalijte u smjesu rogača, grožđica i 100 g šećera. Dobro promiješajte i ostaviti kojih desetak minuta da rogač i mak nabubri. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte jedno jaje, te ako je smjesa pregusta, dodajte malo hladnog mlijeka. U sir dodajte 100 g šećera i 2 jaja. Zatim stavite prvu koru i na nju smjesu rogača, te na nju stavite drugu koru koju premažete smjesom od maka, i na nju stavite treću koru koju premažete sirom. U nauljenu, ili maslacem premazanu posudu za pečenje stavite štruce. Posložene štruce premažite smjesom jajeta, mlijeka i malo ulja. Pecite 40- tak min. na 180 C.

Prethodni članakJesenske kiflice
Sljedeći članakČokoladna Milka torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.