Dalmatiner. Odličan sočan i kremasti kolač s dvobojnim biskvitom prekrivenim ukusnom puding čokoladnom kremom i šlagom, idealan je izbor za svaku prigodu.
Biskvit 1:
✦8 žumanjaka
✦8 žlica šećera
✦2 žlice ulja
✦150 ml mlijeka
✦8 žlica brašna
✦½ praška za pecivo
✦2 žlice kakaa
Priprema: Izraditi žumanjke sa šećerom, dodati ulje i mlijeko. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom.
Biskvit 2:
✦8 bjelanjaka
✦8 žlica šećera
✦2 žlice ulja
✦8 žlica brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Izraditi bjelanjke sa šećerom, dodati ulje, brašno, te prašak za pecivo. U kalup stavljati naizmjenično (pomoću žlice) svijetlo i tamno tijesto. Peći na 180 °C oko pola sata.
Preljev:
✦600 ml mlijeka
✦1 vanilin šećer
✦3 žlice šećera
Priprema: Pečeni biskvit preliti prokuhanim preljevom.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦3 pudinga od čokolade
✦6 žlica šećera
✦250 g margarina
Priprema: U mlijeku skuhati puding. U vruće umješati margarin. Premazati biskvit i ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2
Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Čokoladni grijeh