Dan i noć. Dekorativni kolač za sve ljubitelje tradicionalnih kolača s dva odlična biskvita, svijetlijim i tamnijim, te finom kremom od oraha i čokolade.

Tijesto:
4 žumanjka
20 dag maslaca
30 dag šećera
1 dl mlijeka
30 dag brašna
snijeg od 5 bjelanjaka
2 žlice kakaa

Krema:
18 dag čokolade
9 žlica mlijeka
2 žumanjka
14 dag šećera
15 dag maslaca
10 dag oraha 

PRIPREMA:

Tijesto: Pjenasto umutite žumanjke, maslac i šećer, te postupno dodajte mlijeko, brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Odvojite polovicu smjese i u nju umiješajte kakao. Tijesto pecite svako posebno na masnom papiru u istoj veličini lima za pečenje.

Krema:  Tucite na laganoj vatri čokoladu, mlijeko, žumanjke i šećer. Kuhajte oko 5 minuta, maknite s vatre i u vruće umiješajte margarin i orahe. Vruću kremu izlijte na crnu biskvitnu podlogu, razmažite pa prekrijte bijelom biskvitnom podlogom. Lagano pritisnite rukom i ostavite do idućeg dana da se stegne. Kolač posipajte šećerom u prahu.

Recept je iz knjige Kolači čarolija užitaka

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Brze fritule s jogurtom

Prethodni članakSalata od bijelog graha i tune
Sljedeći članakVanilin školjkice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.