Krema:
– 2 pudinga od vanilije
– 1 l mlijeka
– šećer prema uputi
Biskvit:
– 5 jaja
– 20 dag šećera
– 1 dcl ulja
– 1 dcl tople vode
– 25 dag oštrog brašna
– ½ praška za pecivo
– 1 žlica kakaa
Premaz:
– 2 crvena kisela vrhnja
– 6 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
Priprema kreme: U sirova tijesta žlicom stavljati skuhan i ohlađen puding pa staviti peći na 180 °C, 45 – 50 minuta.
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom pa dodati ulje, vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Tijesto podijeliti na dva dijela i u jedan dio dodati kakao. U lim izliti prvo žuto tijesto, a preko njega žlicom stavljati tijesto s kakaom.
Priprema premaza: Na vruć kolač staviti kiselo vrhnje razmućeno sa šećerom i zapeći ga još 10 minuta.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“