Tijesto:
– 6 jaja
– 15 dag šećera
– 27 dag čokolade (s visokim udjelom kakaa)
– 15 dag maslaca

Ganache:
– 27 dag bijele čokolade
– 20 dag vrhnja za šlag
– 1 žlica soka od naranče
– ribana korica 1 naranče

Priprema tijesta: 2 cijela jaja s 4 žumanjka i šećerom miksati dok smjesa ne pobijeli. Čokoladu otopiti na laganoj vatri i dodati ju smjesi jaja i šećera. Miksati da se jaja ne skuhaju. Dodati omekšali maslac narezan na kockice. Istući snijeg od bjelanjaka i pažljivo ga dodati smjesi. Izliti u manji kalup i peći na 180 °C 30 – 35 minuta.

Priprema ganachea: Sitno sjeckanu čokoladu preliti zavrelim vrhnjem i sokom, dobro miješati 5 minuta da se rastopi. Dodati ribanu koricu naranče. Kad se malo stisne, preliti kolač.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDijamantići
Sljedeći članakŠani pita
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.