Gordanina mađarica. Odličan spoj kora od kakaa i petit keksa s kremom od vanilije oduševljava pogotovo u blagdansko vrijeme i podiže dobro raspoloženje.

gordanina mađaricaTijesto:
– 2 jaja
– 20 dag šećera
– 15 dag margarina
– 44 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 3 žlice kakaa
– mlijeko po potrebi

Krema:
– 1 l mlijeka
– 30 dag šećera
– 2 vanilin šećer
– 2 pudinga od vanilije
– 2 margarina

Međusloj:
– petit keksi

Glazura:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina malo ulja

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tjesto zamjesiti i podjeliti u 3 jednaka dijela. Ohladiti pola sata, pa razvaljati pomoću papira za pečenje. Peći na obrnutoj strani lima, na papiru za pečenje oko 5 – 7 minuta na 175 °C.

Priprema kreme: Skuhati pudinge i šećer u mlijeku. U hladno umiješati omekšali i izmiksani margarin.

Priprema međusloja: Močiti kratko u mlijeko.

Priprema glazura: Otopiti na pari miješajući.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Prethodni članakKolač s butternut tikvom – Noć vještica
Sljedeći članakKolač bake Jelene
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.