Tijesto:
– 2 jaja
– 20 dag šećera
– 15 dag margarina
– 44 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 3 žlice kakaa
– mlijeko po potrebi
Krema:
– 1 l mlijeka
– 30 dag šećera
– 2 vanilin šećer
– 2 pudinga od vanilije
– 2 margarina
Međusloj:
– petit keksi
Glazura:
– 10 dag čokolade
– 10 dag margarina malo ulja
Priprema tijesta: Pjenasto umutiti jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, pa brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Tjesto zamjesiti i podjeliti u 3 jednaka dijela. Ohladiti pola sata, pa razvaljati pomoću papira za pečenje. Peći na obrnutoj strani lima, na papiru za pečenje oko 5 – 7 minuta na 175 °C.
Priprema kreme: Skuhati pudinge i šećer u mlijeku. U hladno umiješati omekšali i izmiksani margarin.
Priprema međusloja: Močiti kratko u mlijeko.
Priprema glazura: Otopiti na pari miješajući.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“