Tijesto:
– 12 bjelanjaka
– 12 žlica šećera
– 30 dag mljevenih oraha
– 3 žlice krušnih mrvica
Karamel:
– 40 dag šećera
– 6 dag maslaca
– 2 dcl vrhnja za šlag
Krema II:
– 12 dag čokolade za kuhanje
– 12 dag margarina
Krema III:
– 12 žumanjaka
– 8 žlica šećera
– ½ šalice od jogurta mlijeka
– 20 dag margarina
Priprema tijesta: Bjelanjke miksati u snijeg, pa postupno dodavati šećer. Dodati ručno miješajući orahe i krušne mrvice. Podijeliti na tri dijela i peći tri kore u limu na papiru za pečenje na 180 °C oko 10 minuta.
Priprema karamela: šećer otopiti na laganoj vatri u posudi s debljim dnom bez miješanja. Dodati vrući maslac i vrhnje brzim pokretima da se karamel ne stisne. Toplo nanijeti na sve tri kore.
Priprema kreme II: Čokoladu i margarin rastopiti pa premazati sve tri kore.
Priprema kreme III: Skuhati na pari. U hladno dodati izrađeni omekšali margarin. Kremu staviti na stvrdnutu čokoladu na sve kore i spojiti kolač. Ukrasiti šlagom i nitima karamela.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2