Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 7 žlica šećera
– malo ulja
– 6 žlica brašna
– ½ praška za pecivo
– 15 dag lješnjaka
Namaz:
– Nutella (oko 15 dag)
Međusloj:
– petit keksi
– mlijeko za močenje
Krema:
– 7 žumanjaka
– 7 žlica šećera
– 2 pudinga od vanilije
– 5 dcl mlijeka
– 1 margarin
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Popržiti lješnjake na tavici i trljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica. Ohlađene lješnjake nasjeckati i staviti na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto izliti na lješnjake i peći na 170 °C. Kad je pečeno okrenuti.
Priprema namaza: Lješnjake premazati Nutellom dok su još topli.
Priprema međusloja: Na Nutellu slagati kekse koje prije slaganje treba umočiti u mlijeko.
Priprema kreme: Izmiješati žumanjke, šećer i pudinge od vanilije u malo mlijeka. Ukuhati u ostalo mlijeko, a u hladno umiješati omekšali margarin. Gotovu kremu staviti na kekse. Ukrasiti šlagom.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“