Grof kocke. Izvrstan kremasti kolač s laganim biskvitom od bjelanjaka i sjeckanih lješnjaka te savršenim spojem keksa i Nutelle s vanilija kremom i šlagom.

 width=Tijesto:
– 7 bjelanjaka
– 7 žlica šećera
– malo ulja
– 6 žlica brašna
– ½ praška za pecivo
– 15 dag lješnjaka

Namaz:
– Nutella (oko 15 dag)

Međusloj:
– petit keksi
– mlijeko za močenje

Krema:
– 7 žumanjaka
– 7 žlica šećera
– 2 pudinga od vanilije
– 5 dcl mlijeka
– 1 margarin

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postupno dodavati šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Popržiti lješnjake na tavici i trljati ih u kuhinjskoj krpi da otpadne kožica. Ohlađene lješnjake nasjeckati i staviti na lim obložen papirom za pečenje. Tijesto izliti na lješnjake i peći na 170 °C. Kad je pečeno okrenuti.

Priprema namaza: Lješnjake premazati Nutellom dok su još topli.

Priprema međusloja: Na Nutellu slagati kekse koje prije slaganje treba umočiti u mlijeko.

Priprema kreme: Izmiješati žumanjke, šećer i pudinge od vanilije u malo mlijeka. Ukuhati u ostalo mlijeko, a u hladno umiješati omekšali margarin. Gotovu kremu staviti na kekse. Ukrasiti šlagom.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakMunchmallow
Sljedeći članakTrodjelni keksići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.