Za tijesto:
– 25 dag svježeg sira
– 1 bjelanjak
– 5 dag šećera
– 4 žlice ulja
– 6 žlica mlijeka
– 40 dag brašna
– 1 vrećica praška za pecivo
Za punjenje:
– 50 dag jabuka
– 5 dag grožđica
– sok jednog limuna
– 2,5 dag smeđeg šećera
– prstohvat muškatnog oraščića i klinčića
– ½ žličice brašna
– 1 žumanjak
– 1 žlica mlijeka za premaz
Priprema:
Smjesu za punjenje ćete dobiti tako što ćete oguliti i očistiti jabuke, izrezati na sitne komadiće i pomiješati s limunovim sokom, šećerom i začinima.
Za tijesto pomiješajte sir s bjelanjkom, uljem, mlijekom i šećerom.
Brašno i prašak za pecivo pomiješajte zasebno i polagano dodajite kremi od svježeg sira.
Dobiveno tijesto izvaljajte na debljinu od ½ cm i izrežite na kvadratiće od 10-12 cm.
Zatim dodajte ½ žlice brašna smjesi od jabuka, te smjesu podijeliti po kvadratićima od tijesta. Pazite pri tom da ne idete do kraja kako biste mogli preklopiti tijesto.
Dobivene košuljice rasporedite na limu, kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pomiješajte žumanjak i mlijeko, te time premažite košuljice.
Jabučne košuljice pecite 15-20 minuta na 180 º, dok ne postanu zlatno smeđe. Po želji ih možete posuti šećerom u prahu.