– 1 i pol paket lisnatog tijesta
Za žuto tijesto
– 4 jaja
– 25 dag šećera
– 6 žlica vode
– 1 žlica ulja
– 20 dag brašna
– ½ praška za pecivo
Krema
– 1/2 l mlijeka
– 20 dag šećera
– 4 jaja
– 4 žlice brašna
– 20 dag margarina
– 8 dag čokolade
– 20 dag isjeckanog, pečenog kikirikija
Lisnato tijesto razvaljajte, nabodite vilicom i ispecite tri kore na preokrenutoj strani lima. Za žuto tijesto pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajuci ulje, vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Tijesto pecite 20 min na 175 ºC, te prepolovite kada se ohladi. Za kremu pomiješajte šećer, žumanjke i brašno s mlijekom, te skuhajte u gustu kremu dodajući čokoladu. Ostavite da se malo ohladi. Pjenasto umutite margarin i dodajte ga kremi zajedno s kikirikijem. Kore premažite kremom, a na nju položite žuti biskvit koji nanovo namažete kremom i prekrijete drugom polovicom kore. Na nju nanovo nanesite kremu, pa biskvit. Vrh kolača namažite tankim slojem kreme i po želji ukrasite polovicama kikirikija.
Recept iz knjige “Moji najbolji kolači 2”