Nadjev:
✦800 g šljiva
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 žlice džema od šljiva
✦1 žlica cimeta
Priprema:
1. Šljive očistiti od koštica, izrezati na četvrtine, posuti sa šećerom i vanilin šećerom, pa kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta. Umiješati džem od šljiva i cimet, pa ostaviti hladiti.
Posip:
✦200 g krušnih mrvica
✦4 žlice ulja
✦2 žlice šećera
✦prstohvat soli
Priprema:
2. Krušne mrvice pržiti s uljem do rumene boje miješajući kuhačom. Na kraju umiješati šećer i sol.
3. Kalup dimenzije 30 x 20 cm posuti s pola količine posipa.
Krema:
✦1000 ml mlijeka
✦150 g pšenične krupice (grisa)
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦100 g margarina
Priprema:
4. U 200 ml mlijeka razmutiti pšeničnu krupicu, šećer, vanilin šećer i jaje, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Maknuti s vatre kad se zgusne. Dodati margarin narezan na kockice i dobro promješati da se otopi. Na posip rasporediti pola kreme.
5. Na kremu rasporediti nadjev od šljiva.
6. Na nadjev od šljiva rasporediti ostatak kreme.
7. Završiti ostatkom posipa. Dobro ohladiti i rezati na kocke.
Recept iz knjige Moji voćni kolači