Tijesto I:
– 8 žumanjaka
– 7 žlica oraha
– 7 žlica šećera
– 7 žlica brašna
– 1 prašak za pecivo
– snijeg od 8 bjelanjaka
Tijesto II:
– 5 bjelanjaka
– 10 dag sjeckanih oraha
– 5 dag grožđica
– 4 žlice ulja
– 15 dag šećera
– 4 žlice brašna
– 1 prašak za pecivo
Krema :
– 5 žumanjaka
– 25 dag šećera u prahu
– 25 dag margarina
– sok od jedne naranče
Priprema – Tijesto I:
Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati orahe, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći na dobro namaštenom limu i ohlađeno uzdužno prerezati.
Priprema – Tijesto II:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, dodati šećer i lagano umiješati ulje, grožđice, orahe i brašno pomiješano spraškom za pecivo. Ispeći biskvit u istoj večičini kao i prethodni.
Priprema – krema:
Žumanjke i šećer umutiti i kuhati na pari da se zgusne. U ohlađeno dodatipjenasto izrađeni margarin i sok od naranče. Sve dobroi izmiksati.
Postupak:
Polovicu tijesta I premazati polovicom kreme, na nju položiti tijesto II, premazati preostalom kremom i poklopiti drugom polovicom tijesta I. Lagano opteretiti i ostaviti da se stegne. Po želji kolač preliti čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači