Sastojci:

✦500 ml mlijeka

✦prstohvat soli

✦150 g maslaca

✦180 g pšenične krupice (grisa)

✦200 ml vrhnja za šlag

✦4 jaja

✦70 g šećera

✦150 g šumskog voća (može i smrznuto)

Priprema: Zakuhati mlijeko sa soli i 50 g maslaca, pa dodati pšeničnu krupicu cijelo vrijeme miješaju­ći pjenjačom. Kad se zgusne, maknuti sa štednjaka i dodati tekuće vrhnje za šlag. Žumanjke izmiksati sa 100 g omekšalog maslaca i šećerom, pa dodati u smjesu od pšenične krupice. Bjelanjke izmiksati u snijeg, pa lagano silikonskom špatulom umiješati u smjesu. Kalup dimenzije 20 x 20 cm namazati ma­slacem pa uliti smjesu i po njoj poslagati smrznuto šumsko voće koje lagano utisnuti u smjesu. Peći na 180 °C oko 45 minuta. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Prethodni članakUltra brownie
Sljedeći članakNa našem seoskom domaćinstvu gosti hrane i tijelo i dušu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.