width=Biskvit
– 4 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica oštrog brašna
– žlicica ruma
– pola praška za pecivo

Krema
– 2,5 dl sirupa od breskve
– 2 dl soka od bresaka
– 3 polovice bresaka iz staklenke (sitno nasjeckane)
– 1 puding okusa vanilije
– 1 žumanjak

Za ukrašavanje
– 4 dl biljnog vrhnja za šlag (izmiješajte mikserom da bude čvrsto)
– 1/2 staklenke kompota od bresaka
– 1 kutija petit beurre keksa sa čokoladom

Biskvit ćete dobiti tako što ćete izmiješati jaja sa šećerom, rumom i brašnom kojeg ste promiješali s praškom za pecivo. Pecite oko 20 minuta na 170 ºC. Za kremu zakipite sirup sa sokom. Žumanjak izmiješajte s pudingom i 2 žlice vode, pa zakuhajte u mješavinu sirupa i soka. Nanesite kremu na biskvit. Ukrasite šlagom, petit beurre keksima s čokoladom i breskvama. Ostavite da se ohladi i poslužite.

Prethodni članakBounty kolač
Sljedeći članakZakon o održivoj uporabi pesticida
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.