1. dio:
✦1000 ml mlijeka
✦120 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦100 g čokolade za kuhanje
✦200 g pšenične krupice (grisa)
Priprema: Zagrijati mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i čokoladom izlomljenom na kockice pa ukuhati pšeničnu krupicu sipajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Miješati dok se ne zgusne i zatim uliti u kalup dimenzije 32 x 22 cm prethodno poprskan vodom i poravnati.
2. dio:
✦350 ml soka od višnje
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 puding od vanilije
✦300 g višanja iz kompota
Priprema: U malo soka umiješati puding i zakuhati u ostatak soka od višnje sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne, dodati i višnje i kuhati još koju minutu pa izliti na mlaku smjesu od grisa. Staviti u hladnjak.
3. dio:
✦1000 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦2 žlice škrobnog br. (gustina)
✦50 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦50 g bijele čokolade
Priprema: 200 ml mlijeka pomiješati s pudingom i škrobnim brašnom pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlomljenom na kockice. Kuhati i cijelo vrijeme miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Toplo izliti na sloj od višanja i staviti u hladnjak da se ohladi i stegne.
Dekoracija:
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači