Tijesto (x 2):
– 4 bjelanjaka
– 12 dag šećera
– 15 dag mljevenih lješnjaka
Krema:
– 2 pudinga od čokolade
– 6 – 7 dcl mlijeka
– 6 svježih žumanjaka
– 10 žlica šećera
– 1 margarin
– 7 dag lješnjaka za posipanje
Priprema tijesta: Miksati bjelanjke u čvrst snijeg, postupno dodajući šećer. Lagano umiješati lješnjake pa izliti u lim obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 – 20 minuta na 180 °C dok malo ne posmeđi. Isti postupak još jednom ponoviti.
Priprema kreme: Skuhati pudinge u mlijeku prema uputi na vrećici. Hladiti uz miješanje da se ne napravi korica. U međuvremenu pjenasto izmiksati žumanjke, preostali šećer i omekšali margarin. Kad su obje smjese iste temperature, sjediniti. Svaku koru namazati kremom, a na kraju posuti sjeckanim lješnjacima. Staviti u hladnjak preko noći.
Savjet: Ukoliko ne želite sirove žumanjke u kremi, možete ih skuhati na pari sa šećerom, pa dodati u puding.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2