Tijesto:
– 15 dag čokolade
– 7 dag maslaca
– 8 dag šećera
– 3 jaja
– 1 žlica oštrog brašna
Krema:
– 1/2 l vrhnja za šlag
– 2 jaja
– 4 žumanjka
– 10 dag šećera
– 10 dag bijele čokolade
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 1 žlica kakaa
Priprema tijesta: Čokoladu i maslac otopiti na pari. Malo ohladiti, pa dodati u žumanjke pjenasto izmiksane sa šećerom i brašnom. Lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u manji kalup i peći na 160 °C oko pola sata.
Priprema kreme: Vrhnje istući u čvrsti šlag. Jaja i žumanjke tući sa šećerom na pari oko 15 minuta. Ohladiti miješajući, pa razdijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati rastopljenu bijelu čokoladu i pola šlaga, a u drugi dio rastopljenu tamnu čokoladu s kakaom i drugu polovicu šlaga. Na ohlađeni biskvit staviti tamnu kremu, staviti u zamrzivač na 10 minuta, pa svijetlu kremu. Držati u zamrzivaču, a pola sata prije posluživanja u hladnjaku. Ukrasiti ribanom čokoladom. Dalje držati u hladnjaku.
Recept iz knjige “Moji najbolji kolači 2”