Prhko tijesto:
✦80 g margarina
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 jaje
✦250 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema tijesta:
1. Pomiješati suhe sastojke, dodati margarin, malo ga izmrviti, pa dodati razmućeno jaje. Sve sastojke sjediniti u mrvičastu smjesu i zamijesiti tijesto.
2. Tijesto razvaljati u oblik kalupa 35 x 25 i prenijeti na papir za pečenje ili pobrašnjen kalup. Izbockati vilicom.
Nadjev:
✦600 g očišćenih jabuka
✦2 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 žličica cimeta
✦2 – 3 žlice limunovog soka
Priprema nadjeva:
3.Jabuke očistiti i narezati na tanke listiće. Kuhati sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i limunovim sokom dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Ohladiti.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦200 g šećera
✦800 g milerama
Priprema kreme:
4. U malo mlijeka s pola količine šećera razmutiti prašak za puding, pa ukuhati u ostatak mlijeka s ostatkom šećera. Kuhati dok se zgusne. Maknuti s vatre i dodati mileram, pa izmiksati.
5. Na prhko tijesto u kalupu uliti pola kreme.
6. Po kremi složiti kuhane jabuke.
7. Preliti s ostatkom kreme. Peći na 180 °C, oko 35 minuta.
Recept iz knjige Moji voćni kolači