Biskvit:
✦3 jaja
✦130 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦130 ml ulja
✦130 ml toplog mlijeka
✦270 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦prstohvat soli
✦1 žlica kakaa
✦1 žlica mlijeka
✦1 stakl.kompota od višanja
Priprema: Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se sav šećer ne otopi a smjesa ne pobijeli. Postupno dodavati ulje pa mlijeko te brašno pomiješano s praškom za pecivo i sol. Dvije trećine smjese uliti u nauljen i brašnom posipan kalup dimenzije 30 x 22 cm, a u ostatak smjese dodati kakao i žlicu mlijeka te izliti po smjesi u kalupu. Poslagati višnje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 25 – 30 minuta.
Krema:
✦600 ml soka od višanja (iz kompota + voda)
✦2 pudinga od vanilije
✦1 žlica škrobnog brašma (gustina)
✦150 g šećera
150 g margarina
Priprema: U sok od kompota dodati vode do 600 ml tekućine pa u njemu sa šećerom zakuhati puding. Pokriti plastičnom folijom i ohladiti. Izmiksati margarin sobne temperature pa u njega dodavati žlicu po žlicu pudinga. Pečen i ohlađen biskvit premazati kremom.
Glazura:
✦200 g bijele čokolade
✦4 žlice ulja
Priprema: Bijelu čokoladu otopiti na pari s 4 žlice ulja. Malo ohladiti i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači