Biskvit:

✦3 jaja

✦130 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦130 ml ulja

✦130 ml toplog mlijeka

✦270 g oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦prstohvat soli

✦1 žlica kakaa

✦1 žlica mlijeka

✦1 stakl.kompota od višanja

Priprema: Miksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se sav šećer ne otopi a smjesa ne pobijeli. Postu­pno dodavati ulje pa mlijeko te brašno pomiješano s praškom za pecivo i sol. Dvije trećine smjese uliti u nauljen i brašnom posipan kalup dimenzije 30 x 22 cm, a u ostatak smjese dodati kakao i žlicu mlijeka te izliti po smjesi u kalupu. Poslagati višnje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 25 – 30 minuta.

Krema:

✦600 ml soka od višanja (iz kompota + voda)

✦2 pudinga od vanilije

✦1 žlica škrobnog brašma (gustina)

✦150 g šećera

150 g margarina

Priprema: U sok od kompota dodati vode do 600 ml tekućine pa u njemu sa šećerom zakuhati pu­ding. Pokriti plastičnom folijom i ohladiti. Izmiksati margarin sobne temperature pa u njega dodavati žlicu po žlicu pudinga. Pečen i ohlađen biskvit pre­mazati kremom.

Glazura:

✦200 g bijele čokolade

✦4 žlice ulja

Priprema: Bijelu čokoladu otopiti na pari s 4 žlice ulja. Malo ohladiti i preliti po kolaču.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakSretni imitator
Sljedeći članakSastanak s predstavnicima Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.