Biskvit:

✦3 jaja

✦3 žlice šećera

✦1 vanilin šećer

✦5 žlica ulja

✦3 žlice brašna

✦½ praška za pecivo

✦1 vrećica Franck Cappuccino Nougat Cream

Priprema: Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg uz postu­pno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mik­ser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, a zatim i ulje cijelo vrijeme miksajući. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pe­civo i cappuccinom i kratko izmiksati. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 32 x 21 cm i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta.

Krema:

✦2 mljevene želatine (20 g)

✦1500 ml mlijeka

✦5 pudinga od vanilije

✦150 g šećera

✦250 ml vrhnja za šlag

✦200 g mljevenih prženih lješnjaka

✦200 g Milka noisette čokolade

✦200 g bijele čokolade

Priprema: Želatinu pomiješati sa 8 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri. U malo mlijeka razmutiti puding pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Ku­hati puding cijelo vrijeme miješajući pjenjačom te maknuti s vatre kad se zgusne. Otopiti želatinu i uliti u vreli puding te dobro izmiješati. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati prethodno umućeno vrhnje za šlag. Kremu podije­liti na 3 jednaka dela. U jedan dio dodati mljevene lješnjake, u drugi otopljenu i malo ohlađenu noi­sette čokoladu i u treći otopljenu i malo ohlađenu bijelu čokoladu. Na biskvit složiti kreme po spome­nutom redosljedu. Ukrasiti sjeckanim lješnjacima.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakProdužen natječaj za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala
Sljedeći članakTajni dnevnik
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.