Podravske lađice. Prhki keksi spajani nadjevom od mljevenih oraha i kraljevskom glazurom podarit će vašem blagdanskom stolu dojam raskoši i stila.
Tijesto:
– 15 dag oštrog brašna
– 8 dag margarina
– 5 dag škrobnog brašna
– 5 dag šećera
– 1 jaje
– 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
– 10 dag oraha
– 5 dag šećera
– 3 žlice vode
Glazura:
– 10 dag šećera u prahu
– 1 žlica limunova soka
– 1 žlica vode
Priprema tijesta: Pjenasto izmiješajte margarin sa šećerom i jajem. Dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Glatko tijesto razvaljajte 15 mm debelo. Izrežite lađice i pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu oko 20 minuta na 180 °C.
Priprema nadjeva: Izmiješajte mljevene orahe i šećer s vodom. Premažite i slijepite lađice.
Priprema glazure: Na pari izmiješajte šećer u prahu, limunov sok i vodu. Gustom glazurom premažite lađice.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“