Podravske lađice. Prhki keksi spajani nadjevom od mljevenih oraha i kraljevskom glazurom podarit će vašem blagdanskom stolu dojam raskoši i stila.

 width=Tijesto:
– 15 dag oštrog brašna
– 8 dag margarina
– 5 dag škrobnog brašna
– 5 dag šećera
– 1 jaje
– 1/2 praška za pecivo

Nadjev:
– 10 dag oraha
– 5 dag šećera
– 3 žlice vode

Glazura:
– 10 dag šećera u prahu
– 1 žlica limunova soka
– 1 žlica vode

Priprema tijesta: Pjenasto izmiješajte margarin sa šećerom i jajem. Dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Glatko tijesto razvaljajte 15 mm debelo. Izrežite lađice i pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu oko 20 minuta na 180 °C.

Priprema nadjeva: Izmiješajte mljevene orahe i šećer s vodom. Premažite i slijepite lađice.

Priprema glazure: Na pari izmiješajte šećer u prahu, limunov sok i vodu. Gustom glazurom premažite lađice.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“