Podravske lađice. Prhki keksi spajani nadjevom od mljevenih oraha i kraljevskom glazurom podarit će vašem blagdanskom stolu dojam raskoši i stila.
Tijesto:
 – 15 dag oštrog brašna
 – 8 dag margarina
 – 5 dag škrobnog brašna
 – 5 dag šećera
 – 1 jaje
 – 1/2 praška za pecivo
Nadjev:
 – 10 dag oraha
 – 5 dag šećera
 – 3 žlice vode
Glazura:
 – 10 dag šećera u prahu
 – 1 žlica limunova soka
 – 1 žlica vode
Priprema tijesta: Pjenasto izmiješajte margarin sa šećerom i jajem. Dodajte brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Glatko tijesto razvaljajte 15 mm debelo. Izrežite lađice i pecite u namašćenom i pobrašnjenom limu oko 20 minuta na 180 °C.
Priprema nadjeva: Izmiješajte mljevene orahe i šećer s vodom. Premažite i slijepite lađice.
Priprema glazure: Na pari izmiješajte šećer u prahu, limunov sok i vodu. Gustom glazurom premažite lađice.
 Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“
  
		








