Biskvit:
✦150 g margarina
✦150 g šećera
✦150 g mljevenih oraha
✦70 g glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
✦4 bjelanjaka
✦prstohvat soli
Priprema:
Umutiti pjenasto margarin sa šećerom. Naizmjence dodavati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka, čvrsto umućenim s malo soli. Špatulom lagano sjediniti.
Tijesto rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 32 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta, dok rubovi blago ne porumene.
Glazura:
✦4 žumanjka
✦150 g šećera u prahu
✦1 vanilin šećer
Priprema:
Izmiksati žumanjke s obje vrste šećera. Vruć biskvit preliti žutom glazurom. Pećnicu smanjiti na 50 °C i staviti da se suši 15 – 20 minuta.
Krema:
✦100 g margarina
✦100 ml mlijeka
✦100 g šećera
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 g mljevenih oraha
Priprema:
Margarin, mlijeko, šećer i čokoladu staviti kuhati, te u vruće dodati mljevene orahe. Premazati po osušenoj glazuri.
I još:
✦50 – 60 g mljevenih oraha
Priprema:
Posipati mljevenim orasima. Dobro ohladiti u hladnjaku.
Rezati u obliku polumjeseca uz pomoć okrugle modle za krafne ili na kocke.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu