Tijesto (x 4):
– 3 bjelanjka
– 1 žumanjak
– 3 žlice šećera
– 3 žlice prženih i mljevenih lješnjaka ili oraha
– 1,5 žlica brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žlica kakaa
Ganache:
– 500 ml vrhnja za šlag
– 300 g čokolade za kuhanje
– 200 g mliječne čokolade
Krema:
– 8 žumanjka
– 10 žlica šećera
– 10 žlica škrobnog brašna (gustina)
– 1000 ml mlijeka
– 200 g mliječne čokolade
– 250 g margarina
Priprema tijesta: Izraditi jaja sa šećerom. Dodati orahe i pomiješano brašno s praškom za pecivo i kakaom, te sjediniti pjenjačom. Uliti u kalup dimenzije 24 x 26 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C oko 15 minuta. Na isti način ispeći još tri biskvita. Ohladiti.
Priprema ganachea: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanim čokoladama. Miješati dok se ne otopi te ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku. Mazati svaki biskvit.
Priprema kreme: Pomiješati žumanjke, šećer i škrobno brašno s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka. Kuhati u gustu kremu. U vruće dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Ohladiti i dodati izrađen margarin sobne temperature. Kremu mazati na ganache. Ponoviti postupak mazanja i slaganja s drugim biskvitima.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“