Tijesto smeđe:
– 5 bjelanjaka
– 15 dag šećera
– 15 dag oraha
– 2 žlice brašna
– 1/2 praška za pecivo
Tijesto bijelo:
– 5 bjelanjaka
– 15 dag šećera
– 10 dag kokosovog brašna
– 2 žlice brašna
– ½ praška za pecivo
Krema:
– 10 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 1 puding od vanilije
– 4 dl mlijeka
– 25 dag margarina
Priprema smeđeg tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, lagano umiješati orahe i brašno promiješano s praškom za pecivo.
Priprema bijelog tijesta: Bjelanjke sa šećerom istući u čvrst snijeg, lagano umiješati kokos i brašno promiješano s praškom za pecivo.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i puding razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. Ohlađenoj kremi dodati pjenasto izrađen margarin.
Postupak: Smeđi biskvit premazati polovicom kreme, prekriti bijelim biskvitom, premazati kremom i posipati kokosovim brašnom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači