Tijesto:
– 10 bjelanjaka
– 28 dag šećera
– 28 dag oraha
– 2 žlice kakaa
– 2 žlice brašna
Žuta krema:
– 4 dl mlijeka
– 20 dag šećera
– 6 žlica brašna
– 6 žumanjaka
– 25 dag margarina
Crna krema:
– 4 žumanjka
– 2 jaja
– 25 dag šećera u prahu
– 8 dag čokolade
– 25 dag margarina
Glazura:
– 15 dag čokolade
– 10 dag margarina
– 2 kapi ulja
Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brašno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.
Priprema žute kreme: Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.
Priprema crne kreme: Žumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohlađeno pjenasto izrađen margarin.
Priprema glazure: Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.
Postupak: Pečeni biskvit prvo premazati crnom kremom, nju žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači“