Biskvit:

✦6 bjelanjaka

✦150 g šećera

✦100 g oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

✦100 g kokosovog brašna

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postu­pno dodavanje šećera. Umiješati špatulom brašno po­miješano s praškom za pecivo i kokosovim brašnom. Rasporediti u kalup dimenzije 36 x 23 cm obložen pa­pirom za pečenje i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta.

Preljev:

✦200 ml soka od ananasa iz kompota

Priprema: Pečen biskvit preliti sa sokom od anana­sa.

Krema:

✦6 žumanjaka

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 mljevene želatine (20 g)

✦250 ml mlijeka

✦600 g ananasa iz kompota

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izmiješati pjenjačom. Dodati želatinu bez prethod­nog močenja i mlijeko pa sve sjediniti i kuhati na srednjoj vatri uz stalno miješanje 4 – 5 minuta. Malo ohladiti pa dodati ananas rezan na sitne kockice te mekše umućeno vrhnje za šlag. Kremu mazati na bi­skvit pa ukrasiti šlagom i komadićima ananasa.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakMalinka
Sljedeći članakKod uginulih goveda potvrđena bolest bedrenica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.