height=Tijesto
– 4 jaja
– 6 žlica brašna
– 6 žlica šećera
– 2 žlice ulja
– 2 žlice vode

Krema
– 1 dl mlijeka
– 5 žumanjaka
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 2 dag želatine
– 6 dl slatkog vrhnja
– 25 dag bijele čokolade za kuhanje
– 25 dag crne čokolade za kuhanje
– čokoladne mrvice za ukrašavanje

Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umiješajte brašno i snijeg od bjelanjaka. Biskvit pecite 15 – 20 minuta na 200 º. Pečeni biskvit stavite na podlogu za torte, oko njega namjestiti prsten željenog kalupa i ulijte pripremljenu kremu, koju ćete pripremiti na način da želatinu namočite u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i kuhajte na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vruću smjesu dodajte želatinu. Smjesu hladiti i u ohla đenu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kolač stavite barem 2 sata u frižider da se stvrdne. Po želji ga ukrasite čokoladnom glazurom i mrvicama.

Prethodni članakPunjene zapečene jabuke
Sljedeći članakTorta “Crveni baršun”
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.