Podloga (za oko 5 tortica):
✦150 g mljevenih keksa
✦100 g maslaca
✦20 ml mlijeka
Priprema: Pomiješati mljevene kekse s potpuno otopljenim maslacem i mlijekom. Na dno malih kalupa za tortice staviti papir za pečenje i utisnuti smijesu prstima. Staviti u hladnjak.
Krema:
✦2 žličice želatine u prahu + 4 žlice hladne vode
✦125 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
✦200 g bijele čokolade
✦100 g krem sira (mascarpone, philadelphia ili ABC)
✦150 g gustog kiselog vrhnja
✦25 ml ruma
✦4 žlice soka od limuna
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Pripremiti želatinu s vodom prema uputi na vrećici. Kuhati kondenzirano mlijeko na laganoj vatri dok ne posmeđi poput karamele, pa ostaviti da se potpuno ohladi. Otopiti sjeckanu čokoladu na pari, te ostaviti da se malo ohladi. Izmiksati krem sir, kiselo vrhnje, rum i sok od limuna. Dodati u smjesu ohlađeno kondenzirano mlijeko i otopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Želatinu umiksati polako u smjesu, u tankom mlazu kako se ne bi stvorile grudice. Na kraju lagano umiješati čvrsto tučeni šlag. Puniti kremom kalupe i ostaviti u hladnjaku preko noći. Nožem odvojiti od kalupa, maknuti papir i ukrasiti po želji.
Savjet: Kondenzirano mlijeko može se kupiti u svim većim trgovačkim centrima.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači